top of page

HISTORIER DER GØR EN FORSKEL

TALKS DER GIVER DIG NYT PERSPEKTIV PÅ

Kultur, Hjernevask, Iværksætteri, Religion, Feminisme, Andeby, Samfund, Kreativitet, Kunst,

Arkitektur, Druk, Poesi, Business, Sex, Ensomhed ... og meget mere.

Roald Bergmann Disney Mareridt.png
Roald Bergmann Firma Fejl.png
Roald_Bergmann_Alt_Magt_Til_Mændende_cop
Roald_Bergmann_Sektleder_Søges.png
Roald Bergmann Grow Up.png
Roald Bergmann Poetisk Arkitektur 02.png

Hver af mine talks er bygget på underholdning, viden og visuelle virkemidler og fås i 2 varianter:

DEN LILLE

10 - 30 minutter for inspiration, et spark i løgene eller en hurtig øjenåbner.

DEN NORMALE

1 - 2 timers foredrag med lærerige pointer, medrivende anekdoter, konkrete værktøjer og en fortælling der giver helt nyt perspektiv til livet.

Hver talk skræddersyes i form og varighed til det enkelte behov. Og målgruppen og formålet for hvert besøg tænkes ind i den enkelte tale. Der gøres rigt brug af video, billeder, grafik, musik, interaktivitet og andre virkemidler.

Læs mere under hver enkelt talk.

roald_taler_tænksom_torsdag.jpg

SKRÆDDERSYEDE

TALKS

Disney-mareridtet
Roald Bergmann Disney Mareridt.png

DISNEY-MARERIDTET

VORES SAMFUND OG SIND PÅVIRKES MERE OG MERE AF VERDENS STØRSTE KULTURGIGANT: DISNEY. OG I MICKEY MOUSES KØLVAND ER DER IKKE LÆNGERE NOGEN HAPPY ENDING. FORSTÅ BEDRE, HVORDAN DISNEY DESIGNER DINE TANKER.

Dit (og dine børns) liv påvirkes i langt højere af grad Disney-koncernen, end du tror. Uanset om det gælder vores syn på kvinder, kærlighed, parforhold, børneopdragelse eller det lykkelige liv, så har ingen sat så dybe og varige spor i samfundet som Disney.

Med udgangspunkt i mit eget skift fra Disney-fan til Disney-kritiker dykker jeg som ekspert på området ned i, hvordan det danske livssyn spejler sig i Andeby.

EMNER:

Samfund, psykologi, underholdning, film/tv, tegneserier, kultur, historie, feminisme, børn, opdragelse.

OMFANG: 

Den Lille: 10 - 30 min. 

Den Normale: 1 - 2 timer.

TILFREDSE KUNDER:

Kort Sagt

Firma Fejl
Roald Bergmann Firma Fejl.png

FIRMA FEJL

Der findes masser succeshistorier om iværksætterdrømme der gik i opfyldelse. Men knap så ofte hører man om alle de fiaskoer der går forud. Her er guiden til de typiske fejl du som ENTREPRENØR BØR UNDGÅ.

Det var dyrt købte lektier, da jeg gennem min ungdom startede mere end 10 forskellige virksomheder... og måtte lukke dem igen. Disse sure erfaringer kan nu komme andre til gode.

Med masser af pinlige og sjove personlige historier gennemgår jeg de mest basale tips som mine lukninger og fails medførte. Dette er den ultimative "what NOT to do"-manual, hvis du har en iværksætterdrøm i maven.

EMNER:

Iværksætteri, selvudvikling, erhverv, økonomi, ledelse, kreativitet, selvstændighed, karriere, succes. 

OMFANG: 

Den Lille: 10 - 30 min. 

Den Normale: 1 - 2 timer.

TILFREDSE KUNDER:

Kommunikation & Sprog

Iværksætterskolen 

Radio24 

Kort Sagt

Sektleder
Roald_Bergmann_Sektleder_Søges.png

SEKTLEDER SØGES

Bålafbrændinger af CD'ere og bøger. dæmonuddrivelser. Tatoveringer af bibelcitater. helbredelser. kors-optog gennem byen. Jeg har prøvet det hele, da jeg var sektleder. Lær mere om, hvordan radikalisering virker.

Med udgangspunkt i DR 2-dokumentaren "Sektlederens Hemmeligheder" og min bog "Fader hvor?" tager vi sammen et unikt kig ind i den ekstreme religiøsitet. Selv i Danmark kan unge ensomme nemt ende i en radikal kristen gruppering, som kan påvirke resten af deres liv. 

Radikalisering kommer i mange former, religioner og versioner - på både godt og ondt. Jeg giver gode råd til, hvordan du nemt selv kan blive sektleder eller hvordan du undgår at blive hjernevasket.

EMNER:

Hjernevask, religion, radikalisering, kristendom, ensomhed, islam, gruppepsykologi, kirke, samfund. 

OMFANG: 

Den Lille: 10 - 30 min. 

Den Normale: 1 - 2 timer.

TILFREDSE KUNDER:

DR

Kort Sagt

Tænksom Torsdag

P4

People's Press

Al magt til manden
Roald_Bergmann_Alt_Magt_Til_Mændende_cop

AL MAGT TIL MANDEN

Hør om feminisme fra en skeptikers synspunkt; en mand som ikke

kunne se logikken i ligestillingskampen... før nu! Selvom der findes mange magtfulde kvinder i Danmark og selvom kønnene i teorien har lige muligheder, så er det stadig mænd som styrer slagets gang.

Opfindelsen af DR tv-programmet "Alle hader feminister" om feminisme og mandemagt var min egen kulmination på en lang personlig oplysningsrejse. Som så mange andre danskere havde jeg svært ved at se det egentlige problem, når feminister råbte op om ligestillling. Det tog lang tid, før brikkerne faldt på plads og at jeg fik øjnene op for, hvordan jeg selv ubevidst og utilsigtet har undertrykt min kone og andre kvinder gennem årene.

I denne talk gennemgår jeg de 5 hovedargumenter jeg selv har haft imod ligestilling og viser, hvor destruktiv og altoverskyggende mandens, og min egen, magt stadig er over kvinder i dagens Danmark.

Talk'en tager udgangspunkt i forskning, data, ekspertudtalelser, afhandlinger og personlige erfaringer.

EMNER:

Feminisme, mænd & kvinder, samfund, ligestilling, identitet, magt, køn, fordomme, biologi, seksualitet.

OMFANG: 

Den Lille: 10 - 30 min. 

Den Normale: 1 - 2 timer.

TILFREDSE KUNDER:

Go'morgen Danmark, TV 2

Zetland

Radio24Syv

TV2.dk

Radio4

DR2+

Grow up
Roald Bergmann Grow Up.png

GROW UP!

DEN ULTIMATIVE GUIDE TIL DEN UMODNE FYR. HVORDAN KOMMER DU SIKKERT OVER DET FAREFULDE FARVAND MELLEM BARNDOM OG VOKSENLIV? MED MASSER SJOVE EKSEMPLER OG LEVENDE GRAFIKKER, TAGES DU I TRYGT I HÅNDEN PÅ VEJ MOD AT BLIVE EN "RIGTIG MODERNE MAND".

Uanset om du er i konfirmandalderen eller nærmer dig pensionen, så kan du stadig mangle at komme ordentligt i land som en voksen moden mand. Hvordan tackler man sit temperament? Hvornår er man kikset i tøjet? Hvordan får man det optimale parforhold? Hvornår er det ok, at skælde ud? Hvad signalerer du med dit valg tatoveringer? Kan din uddannelse give dig et job, som ikke er barnligt?

Alt dette og langt mere får du svar på i det humoristiske voksenmands-kvikkursus som er baseret på bogen "GROW UP!" Og kvinder kan med fordel deltage og blive klogere på os mænd.

EMNER:

Voksenliv, opdragelse, mænd/kvinder, adfærd, modenhed, samfund, udvikling, humor, parforhold, karriere, identitet, barnlighed, sjov

OMFANG: 

Den Lille: 10 - 30 min. 

Den Normale: 1 - 2 timer.

Poetisk arkitektur
Roald Bergmann Poetisk Arkitektur 02.png

POETISK ARKITEKTUR

byer og bygninger kan indimellem huse langt mere end hvad øjet umiddelbart beskuer. danmark er kommet på arkitekturens verdenskort, og nu kan du opleve en helt ny dimension af landets mest opsigtsvækkende konstruktioner

Følelser og historier siver ud gennem væggene i god arkitektur. Og indimellem bliver det til ren poesi. 

I min digtsamling "Arkitekturdigte" åbnes der op for en verden af lyrik, røverhistorier og poesi i nogle af de smukkeste, grimmeste eller mest oversete bygningsværker og pladser som omgiver os. 

Få en anderledes rejse i den verden vi bygger. Vi slår bl.a. vejen forbi Bispeengsbuen, Domus Vista, Børsen, Christiansborg, Carlsberg Byen, Nordhavn og Den Sorte Diamant.

EMNER:

Arkitektur, by, design, poesi, lyrik, København, byggeri, digte, historie.

OMFANG: 

Den Lille: 10 - 30 min. 

Den Normale: 1 - 2 timer.

TILFREDSE KUNDER:

P4

Radio24Syv

Arnold Busch

Kort Sagt

FLERE TALKS

TEGN MED

BENJAMIN NOIR

Arranger en kreativ tegne-workshop med mit kunstner-alias Benjamin Noir. Jeg har gennem hele mit liv tegnet, doodle og lavet kunst. Og i denne interaktive talk gennemgår jeg tegneriets fascinerende påvirkning på mit, viser mine labyrintiske værker, tegner live og inviterer til fællestegning med undervisning for både nybegyndere og øvede.

Vi tegnede alle sammen som børn, men på et tidspunkt glemte de fleste af os den indre tegner og har mistet den fantastiske terapeutiske egenskab ved at lade din underbevidsthed flyde ud på papir. 

Vær med til at genfinde dit indre tegnebarn og tilbring et par timer i kreativitetens og tegnelegens navn.

Se min tegnestil og læs mere om mig som kunstner på www.benjaminnoir.dk

MED BØRN PÅ

REJSE-EVENTYR

At rejse med børn behøver ikke at være begrænset til camping, all inclusive-resorter og forlystelsesparker.

 

Min kone og jeg tog vores to små børn med på et fire måneder og 28.700 km langt road trip gennem USA samt en lang række andre længere ophold i udenlandske storbyer. Og denne talk giver masser inspiration, konkrete tips og anbefalinger til at rejse i børnehøjde - uanset om det er fx Paris, New Yok, Barcelona, London, Los Angeles, Bangkok.

Denne talk udspringer af min egen rejsebogsserie

"44 Fantastiske Steder for Børn".

bottom of page